Bosszantó - Hogy ideges légy....

Politika, magyarok, filmek, hírek, újdonságok. Majdnem sztori magazin.

Címkék

about (1) adó (2) adósság (1) áfa (1) árfolyam (1) árvíz (1) bank (1) cenzúra (1) csökkentés (1) diktatúra (1) euro (1) fidesz (2) forint (1) ház (1) hitel (1) info (1) ingyen (1) jégeső (1) közeleg a vég (1) lakásbiztosítás (1) magamról (1) ostrom (1) pál (1) pénz (1) schmitt (1) székház (1) szja (1) tető (1) Címkefelhő

Ingyért utazunk a BéKáVén?

2010.05.01. 15:40 mereg

Éppen a híreket olvastam, amikor arra lettem figyelmes, hogy Horváth Csaba főpolgármester-jelölt ingyenes BKV-t ígér a budapestieknek. Pff. Ezt a diszkriminációt...

Akkor ha belegondolunk, aki vidékről utazik Budapestre (bármivel), az megszívja.

Vegyünk egy példát, mondjuk Nyíregyháza-Budapest Vidámpark (300km). Következzenek a variációk:

  1. Autóval megyünk: benzin 7 literes fogyasztással (3x7x340=7140 Ft) + autópálya díj (1520 Ft a 4 napos matrica), ahol szinte alig tudunk menni 130-al (persze ha betartjuk a szabályokat) + parkolási díj. A belépőket már nem is számolom.
  2. Vonat és BKV: 4360 Ft + IC helyjegy (teljes ár) + BKV jegy + rengeteg gyaloglás és persze időhöz van kötve az ember.

Szóval azt még megértem, hogy egy szórakozóhely, mint például a sátoraljaújhelyi kalandpark 200 Ft-al olcsóbban adja a jegyeket a helyieknek. De ott nincs 1 millió lakos.

Nem értem, miért éppen szegény vidékiekkel akarja megfizettetni a BKV jegyeit. Nem használnák többen a BKV-t, mint most. Legfeljebb több piacra és Tes*oba igyekvő nyugdíjas lenne rajta. Hogy a tömegközlekedési eszközök ki legyenek használva, az emberekben kellene tudatmódosítást véghez vinni.

Bár tudjuk, hogy ez a kijelentés, csak marketingfogás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszanto.blog.hu/api/trackback/id/tr411966641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása