Mire jó a lakásbiztosítás?

2010.06.08. 08:59 mereg

Én magam és még jó páran azon gondolkodunk, hogy végül is mire jó a lakásbiztosítás. Egy vidéki 100m-es házra fizetek negyedévenként 10.000 Ft-ot. Ez évente 40.000 Ft.

Nos, ha belecsapna a villám a házba (márpedig ritkán csapdos), akkor ezt a pénzt, ha nem fizetném, simán rá tudnám fordítani, az elektromos eszközök kicserélésére illetve a javításokra.

Eddig még rendben is volnánk. De mi van akkor, ha jégeső van, vagy például árvíz?

Ó semmi gond, az állam kifizeti! Akkor kérdem én: Mire jó a lakásbiztosítás?

Mert a tavalyi jégeső után volt néhány lerombolt tető a falvakban és mily meglepő, hogy kb. 80%-ának nem volt lakásbiztosítása. Amikor pedig arra járok tiszta új tető fityeg a házon.

Ez nem igazság! Legyen emberséges az ember, csak egy mértékig. Aki árterületre épített, az is tisztába volt azzal, hogy azért hívják árterületnek, mert addig esős időkben eljut a víz.

Én nem akarom fizetni azoknak az új házát, akik már eladták az összes ablakukat a házukból (amit persze szinte ingyen kaptak), felszedték a parkettát és azzal tüzeltek és csak családi segélyből és munkanélküli segélyből élnek. (itt nem utalok senkire, de szerintem egyértelmű)

Szerintem vagyunk így egy jó páran!

1 komment

Címkék: ingyen pénz ház jégeső árvíz tető lakásbiztosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszanto.blog.hu/api/trackback/id/tr812064888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mereg · http://bosszanto.blog.hu 2010.06.15. 07:44:06

www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/letepett-tetok-leszakadt-vezetekek/cn/news-20100614-05562934
"Bere Tamás János szüleivel él az Erkel utca végén. Két perc alatt vitte el a tetőt a szélroham. Biztosításuk nekik sincs, a lenyugvó nap fényénél nagyjából fél órájuk maradt, hogy a megmaradt műszaki cikkeket a fedett alsó szintre hordják." (forrás: szon.hu)
Nah mégis mire való a lakásbiztosítás? Úgyis megkapják a pénzt....
süti beállítások módosítása